NUFFNANG

tips menurunkan Berat Badan

Image result for gemuk

KENA EJEK KERANA GEMUK
PAYAH NAK GERAK KERANA GEMUK
MALU DENGAN ORG SEKELILING KERANA GEMUK
GEMUK MENJENGKELKAN
GEMUK MENYUSAHKAN..
ARGHHHH NAK KURUS NAK KURUS NAK KURUS!!!

Jom kita tengok sdikit tips mengurangkan lemak lemak tu


Image result for gemuk

Kawal Pemakanan.

1. minum air putih banyak banyak. lagi berat badan kita lagi banyak air putih kena minum. 
cara nak kira berapa liter sehari kita patuh minum adalah berat bahagi dengan 22.7kg. 
contohnya 68kg/22.7=2.99 (3litre) so sehari kena minum 3 litre air kosong minimum. lagi banyak air putih kita minum, lagi cepat proses untuk kita turunkan berat badan.

2. jangan sesekali minum air bergas. sebab kandungan gula dia terlampau banyak. bukan kata air gas, segala air manis2 jangan minum. boleh minum, tapi seminggu sekali ke. amalkan dalam sebulan 2 3 kali je minum air manis. itupun dah mengidam sangat dah. but usually, kat kedai ke kat mana2 ke order air suam je.



Image result for green tea

3. seminggu sekali amalkan minum green tea. lebih baik hari2 selain minum air putih yang berliter liter tuh. hihi. green tea bagus untuk detoxification tau. cuci usus2 kita. 


Image result for junk food

4. jangan sesekali ambil junk food. segala jenis keropok, kerepek, pringles ke apa ke jangan ambik. sebab benda2 ni dia dah kena awet ada garam yang tah pape tuh ha. dan benda2 ni boleh menyebabkan berat kita bertambah dan bertambah lagi.makanan tinggi garam uat kita semakin gemuk


5. selain junk food, jangan amalkan makan kuih muih sepanjang diet. segala jenis karipap, pisang goreng, keropok lekor ke apa ke sume jangan ambik. well, makanan2 sebegini bila makan satu pasti nak lagi sampai lah makanan tu habis walaupun perut dah kenyang. 


6. frozen food juga wajib dipuasakan sepanjang anda berdiet. benda benda macam ni pun kalau korang tak jaga melambatkan proses diet korang. segala fish ball, hotdog, burger ke apa ke jangan makan.

7. say no to fast food okay. jangan mimpikan lagi mcd, kfc, pizza etc. benda2 ni nampak remeh tapi calorie dia tinggi kot. 


Image result for work out
last But not least korang work outlah sikit.Kalau malas g gym uat kat rumah sahaja ye
kemas ke sapuke mop lantai ke kejar anak anak ke.hahah


ingat:
walaupun korang eli suppliment kurus ngan mummyrina,tetap den nak gtahu harus jaga makanan yea.
suppliment hanya pendorong.Yang kena tukar adalah mind dan korang kena kawal makanan.
jangan kata MUMMY tak payung tips okey..gigit kang!!





Pertanyaan Lanjut:

WAN NURUL HEZRINA BINTI ABD HALIM
SMS/Whatsapp/Telegram/We Chat: +6017 328 8087
Facebook : Mummyrinazonebeauty
Email : nurulhezrina83@gmail.com
Instagram : nurulhezrina_beauty
Blog : MummyRina Zone

0 comments:

NUFFNANG

LIST SEMUA PRODUCT MUMMY

 
Copyright ©

mummy rina zone | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy

Back to Top|Sign in